Григор остава без подкрепата на сънародниците ни в Австралия

Григор остава без подкрепата на сънародниците ни в Австралия

Григор Димитров до момента се радваше на мощна подкрепа от сънародниците ни, които живеят в Австралия. На всеки негов мач от началото на Australian Open имаше голяма агитка родни фенове, но това няма да е така в следващия му двубой.

Организаторите на Откритото първенство на Австралия обявиха официално, че турнирът ще продължи без публика. Причината е наложеният петдевен локдаун, който правителството на щата Виктория въведе в сила от полунощ местно време на 13 февруари.
Турнирът ще продължи според графика си при спазване на противоепидемичните мерки. Зрителите, които имат билети за мачовете между 13 и 18 февруари, ще получат пълно възстановяване на средствата си. Причината за новия локдаун са открити 13 случаи на новозаразени с коронавирус.

Това е доста неприятна новина за Григор, който винаги е казвал, че много обича да играе пред родна публика.

"Винаги е много специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от дома. Да видя националното знаме за мен е нещо много специално, помага ми да се представя по-добре. За мен е чест да играя в такава обстановка", заяви той след победата си над австралиеца  австралиеца Алекс Болт с 7:6 (1), 6:1, 6:2 във втория кръг в Мелбърн.

Още от Тенис

Виж всички