Гледай на живо

Евро 2024: Дания 1:1 Англия

Жул Кейта е изкарал COVID-19

Жул Кейта е изкарал COVID-19
ЦСКА-София разтрогва с португалец
ЦСКА-София разтрогва с португалец

Жул Кейта е изкарал COVID-19 в родината си Гвинея и това също е възпрепятствало прибирането на футболиста в България. Фланговият нападател пропусна цялата зимна подоготвка на ЦСКА-София и е пред раздяла с клуба, която би трябвало да бъде официализирана тази седмица. След контролата със Струмска слава на 25 януари от "Армията" обявиха, че Кейта е болен и е представил медицински документ от лекаря си. Оказа се, че здравосолвният проблем е бил инфктиране с коронавирус. След излизането от карантина пък гвинеецът не е могъл да даде отрицателен тест, което допълнително е усложнило възможността му да пътува. Жул Кейта иска да напусне ЦСКА-София
22-годишното крило е преотстъпен от френския Ланс до лятото, но по всичко личи, че няма да изпълни докрай наема си. Кейта не е тренирал с отбора от началото на миналия декември, когато бе пуснат да се прибере при семейството си в Гвинея след ненадейната кончина на брат си. Оттогава той не се е връщал в София, като според някои информации е пожелал пред ръководството да прекрати договора си с клуба.
Друг играч пред раздяла с "армейците" е португалският защитник Нуно Томаш. Наемът на ибериеца във финландския КуПС Куопио изтече през декември. Макар да има контракт с ЦСКА-София до 2022-а, той не е желан в тима, но все още официално развитие по казуза няма.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички