Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Хърватия - Чехия

Започнаха проучвателните сондажи на "Лаута"

Започнаха проучвателните сондажи на "Лаута"
Раздвижване има и около стадион "Локомотив" в Пловдив, видя репортер на Sportal.bg. След като сериозната работа по стадион “Христо Ботев” не спира, днес и на "Лаута" пристигна техника. С нея започнаха проучвателните сондажи за откриване на подпочвени води.

Стартовата точка бе между трибуна “Бесика” и централната трибуна, като през следващите дни предстои сондирането на още точки.
Преди близо две седмици започнаха полеви изпитания до днешните проучвателни сондажи - по изисквания на Еврокод (норми за плоско сондиране, евростандарт за допълнителни показатели за устойчивостта на земната основа). Това се прилага за всички съоръжения с капацитет над 1000 човека.

Започна ограждането на базата на Локомотив (Пд) - (снимки)
Започна ограждането на базата на Локомотив (Пд) - (снимки)
Днес управителят на РУДИН ООД Живко Желев пък призна пред “Марица”, че се очаква в началото на март да влязат и строителите, но отказа да се ангажира с дати кога може да е готов стадионът.

Тази сутрин започна и ограждането на строителната площадка, където Локомотив (Пловдив) ще изгради своята спортна база, На мястото, намиращо се в ж.к. Тракия, имаше багер и няколко работници, които монтираха телената мрежа, която ще огради целия терен.

Още от БГ Футбол

Виж всички