Вдовицата на Фернандо Риксен: Никой от бившите му съотборници не помогна

Вдовицата на Фернандо Риксен: Никой от бившите му съотборници не помогна

Съпругата на починалия през 2019 година бивш нидерландски национал Фернандо Риксен - Вероника, сподели, че в последните месеци от живота си той е получил финансова помощ от известен руски футболист, който обаче е пожелал да остане анонимен.

"Няма да разкрия името му. Самият той помоли да не го правя. Става дума за играч, който вече прекрати кариерата си, но остава свързан с футбола. Живее в Русия и няма нищо общо със Зенит. Човекът просто узна, че Фернандо е в беда и преведе половин милион рубли. С тях купих за мъжа ми специално електронно кресло", призна Вероника Риксен.
"Как реагира Фернандо? Разплака се. От футболистите, с които беше близък и игра заедно, никой не помогна. А един страничен човек даде такава сума... Невероятно! Самата аз бях потресена", добави вдовицата на бившия халф, която е рускиня.

Риксен почина на 43-годишна възраст след продължителна борба с амиотрофична латерална склероза. Той игра за Фортуна (Ситард), АЗ Алкмаар, Глазгоу Рейнджърс и Зенит. За националния отбор на Нидерландия записа 12 мача между 2001 и 2003 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти