Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

БФТенис проведе тренировъчни сесии за най-добрите таланти до 16 и 18 години

БФТенис проведе тренировъчни сесии за най-добрите таланти до 16 и 18 години

Българската федерация по тенис проведе тренировъчни сесии за най-изявените млади български състезатели до 16 и 18 години. Родните таланти проведоха подготовка в рамките на три дни в зала "София".

Основната цел е големите възрастови групи при подрастващите (16 и 18) да бъдат събирани заедно, за да играят помежду си, включително тренировъчни мачове, точки, както на двойки така и на сингъл. Особено сега, когато пътуванията зад граница са доста затруднени, тези състезатели имат нужда точно от това.

"Играта на двойки е изключително важна - тя развива важни качества в един тенисист като тактическо мислене, работа в екип, поемане на отговорност. Освен това подобрява и уменията при игра на сингъл, да не говорим, че в отборните надпревари (Купа Дейвис, Фед къп, Европейски купи, резултата от двойковия мач често е от решаващо значение за крайния изход от двубоя", коментира Даниел Ангелов, национален треньор.

В заниманията взеха участие Симеон Терзиев, Виктор Марков, Адриано Дженев, Росица Денчева, Александра Габровска, Яна Стоянова, Елена Тренчева, Денислава Глушкова и Даря Шаламанова.

Подготовката беше водена от Даниел Ангелов с помощта на Серафим Грозев, Пресиян Коев и Джулия Терзийска.

Предните две седмици БФТенис проведе и два лагера за деца родени през 2010, 2011 и 2012 година.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти