Позиция на ръководството на БФС

Позиция на ръководството на БФС

Ръководството на Българския футболен съюз категорично опровергава разпространените от скрития зад названието „Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС“ подател нападки в медийното пространство.

Твърденията за оказван натиск над представители на регионалните и зоналните структури в системата на съюза с цел отлагане или непровеждане на Извънредно Общо събрание могат да се класифицират единствено като несъстоятелен и плосък опит за злепоставяне на БФС в усилието за излъскване имиджа на отдавна дискредитирани във футбола лица.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично подчертава, че действия като тези, цитирани от самопровъзгласения „Инициативен комитет“, биха били в разрез с Устава на БФС, според който всеки член на съюза има възможност да изрази мнение, становище и свободното си право на вот, бил той на доверие или недоверие. И това демократично право БФС ще пази и защитава като върховна ценност на Устава си.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти