10 клуба от Търговище сключиха договори за наем на общински спортни бази

10 клуба от Търговище сключиха договори за наем на общински спортни бази

Десет спортни клуба сключиха договори с местната администрация за ползване под наем на общински спортни бази в Търговище. Клубовете ще ползват тренировъчния комплекс на ул. "Хр.Ботев", зала "Д. Стефанов" и залите за бокс и тенис на маса в комплекс "Н.Камов", съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. За финансиране на дейността на клубовете Община Търговище отделя 77 000 лева.

Договорите са за 10 години и след провеждането на конкурс, съгласно Наредбата за отдаване на общинските спортни имоти. Само един клуб, подал документи за участие, не е одобрен. Причината е, че няма регистрация в Министерството на младежта и спорта. Не е извършена такава и в указания от Общината срок.

Наемателите на общинските бази имат право да получават и средства за поддръжката и консумативите им. Това предвижда Наредбата за финансовото подпомагане на спортните клубове в общината. Сумата за всеки от тях е определена индивидуално. Тя е изчислена на база разходите за поддръжка на конкретния обект през предходните 5 години. Целта е да се обезпечи ползването и поддръжката на имотите, както и да се създадат предпоставки за по-ефективно и отговорно управление на базите, допълват от пресцентъра.

Тече и кандидатстването по Наредбата за финансово подпомагане за постигнати спортни резултати през годината. Въпреки по-малкото участия в състезания и прекъсванията в тренировъчния процес, Община Търговище запазва средствата от 77 000 лв. за подпомагане на клубовете, развиващи активна дейност. Документи се подават до 15 февруари.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти