Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Отзиви след ЦСКА 1948 - Крумовград 0:3

10 клуба от Търговище сключиха договори за наем на общински спортни бази

10 клуба от Търговище сключиха договори за наем на общински спортни бази

Десет спортни клуба сключиха договори с местната администрация за ползване под наем на общински спортни бази в Търговище. Клубовете ще ползват тренировъчния комплекс на ул. "Хр.Ботев", зала "Д. Стефанов" и залите за бокс и тенис на маса в комплекс "Н.Камов", съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. За финансиране на дейността на клубовете Община Търговище отделя 77 000 лева.

Договорите са за 10 години и след провеждането на конкурс, съгласно Наредбата за отдаване на общинските спортни имоти. Само един клуб, подал документи за участие, не е одобрен. Причината е, че няма регистрация в Министерството на младежта и спорта. Не е извършена такава и в указания от Общината срок.

Наемателите на общинските бази имат право да получават и средства за поддръжката и консумативите им. Това предвижда Наредбата за финансовото подпомагане на спортните клубове в общината. Сумата за всеки от тях е определена индивидуално. Тя е изчислена на база разходите за поддръжка на конкретния обект през предходните 5 години. Целта е да се обезпечи ползването и поддръжката на имотите, както и да се създадат предпоставки за по-ефективно и отговорно управление на базите, допълват от пресцентъра.

Тече и кандидатстването по Наредбата за финансово подпомагане за постигнати спортни резултати през годината. Въпреки по-малкото участия в състезания и прекъсванията в тренировъчния процес, Община Търговище запазва средствата от 77 000 лв. за подпомагане на клубовете, развиващи активна дейност. Документи се подават до 15 февруари.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти