Община Пловдив ще закупи техника за колоездачни тренировки в “Колодрума"

Община Пловдив ще закупи техника за колоездачни тренировки в “Колодрума"

Община Пловдив ще закупи техника, която да се използва от колоездачите по време на тренировки в зала "Колодрума". За това са се договорили кметът на Пловдив Здравко Димитров и президентът на колоездачната федерация Драгомир Кузов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Българската федерация по колоездене получи от Европейската три стартови устройства тип "дерн", но техниката може да се ползва само при провеждането на европейски и световни първенства. Отборите, които са заявили подготовка в пловдивската зала, настояват да им бъде осигурена такава техника.

Пловдив ще бъде конкурентен на големите колоездачни центрове в Европа. Общината ще отдели средства, за закупуването на електрически устройства от същия тип, които да се използват при тренировките и провеждане на големи състезания, е заявил кметът Здравко Димитров.

Президентът на колоездачната федерация Драгомир Кузов се е ангажирал да представи поне три оферти от реномирани фирми, които могат да осигурят съоръженията, се посочва още в съобщението.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички