Президентът на Монтана: Няма как да подарим Билал Бари на Левски (видео интервю)

Президентът на Монтана: Няма как да подарим Билал Бари на Левски (видео интервю)
Монтана загуби от елитни сърби
Монтана загуби от елитни сърби

Президентът на Монтана Румен Панайотов даде специално интервю пред Sportal TV от лагера на тима в близост до Алания в Турция, където съставът от Северозапада се готви за втората част от шампионата на efbet Лига. Босът на клуба призна, че е имало разговори с Наско Сираков за привличането на Билал Бари от страна на Левски, но от Монтана не са готови да го подарят на "сините".
Левски се интересувал от двама футболисти на Монтана
"Интересът към Билал бе огромен. Проведохме няколко разговор с Левски в лицето на Наско Сираков. Не можахме да стигнем до решение нито за футболиста, нито за клуба. Ние имаме нужда от Бари и не е необходимо да го подаряваме на Левски в крайна сметка. Съвсем нормални разговори между два клуба проведохме. Всеки си има своя интерес. Към момента това е решението и към днешна дата темата е затворена. И Билал Бари и Давид Кики остават в Монтата. И тримата ни чужденци, като добавим Раян Сенхаджи като останалите двама, са добри футболисти за нивото на България. Ако Левски има допълнителен интерес, може да има и ново запитване. За Бари имаше оферта и от отбор от Полша, която бе приемлива за нас като клуб, но той предпочете да остане в Монтана.

Панайотов също така разкри, че Монтана очаква след два дни да има ново попълнение - марокански халф с френски паспорт. Полузащитникът ще има за цел да даде нови опции в предни позиции за треньорския щаб.

"Очакваме на 28-и да се присъедини тук в Турция. На 22 години млад футболист, мароканец с френски паспорт. Надяваме се, че с него ще решим някои проблеми в атака и да станем по-солидни", каза шефът на клуба.

Босът на Монтана също така призна, че кончината на доскорошния старши треньор на тима Никола Спасов е бил изключително тежък момент, но играчите са успели да го превъзмогнат и да доиграят с чест срещите до края на годината.

"Това беше един изключително тежък момент, голям шок за целия отбор. Ние продължихме да играем, но нямаше как да го преодолеем леко този момент. Самите футболисти направиха всичко възможно и аз съм доволен, че излязоха с чест от мачовете до края на полусезона".

Панайотов заяви също така, че не се притеснява за мястото на Монтана в efbet Лига и изтъкна, че в клуба се работи много, за да се запази елитния статут на отбора.

"Откакто с г-н Живков ръководим Монтана това е вече 15-16 години, в осем или девет от тях сме в елита на българския футбол в различни варианти на "А" група. Нас не ни притеснява кой какво говори, а гледаме ние какво ще свършим. Аз знам добре нивото на останалите отбори, ние ще се стремим да осигурим на треньорите един добър състав като футболисти и мисля, че Монтана няма да се притеснява за мястото си в efbet Лига", каза още Панайотов.

Какво каза още шефът на клуба по темата за подготовката на тима в Турция, промените в съдийската комисия, ВАР, амбициите на тима за Купата на България и Венци Стефанов като съдия, гледайте цялото видео интервю с Румен Панайотов.

Още от БГ Футбол

Виж всички