В австралийското плуване обмислят вариант "Б", ако отменят Олимпиадата

В австралийското плуване обмислят вариант "Б", ако отменят Олимпиадата

Австралийската федерация по плуване започна обсъждане на варианти за заместващо вътрешно или виртуално международно състезание за своите спортисти, ако Олимпийските игри в Токио бъдат отменени, съобщи президентът на централата Киърън Пъркинс.

Организаторите на Игрите в Япония все още настояват, че форумът под петте преплетени кръга ще се проведе по план през юли и август, но разрастващата се пандемия от COVID-19 кара мнозина спортисти по света да се чувстват несигурни в безопасното провеждане на най-големия спортен форум на планетата.  

Самият Пъркинс е олимпийски шампион в плуването от Игрите в Барселона 1992 и Атланта 1996.  

"Ако се случи най-лошото и Игрите в Токио бъдат отменени, за нашите спортисти, които са имали възможността да се подготвят и работят усилено толкова дълго, за да стигнат до този момент, трябва да им бъде даден най-добрия шанс поне да се тестват и да видят какво са свършили", каза той пред австралийски вестник.

Двукратната олимпийска шампионка в спринтовата щафета Кейт Кембъл сподели пред изданието, че това е "прекрасна идея", въпреки че голямото й желание е да плува на своята четвърта олимпиада в Токио.  

"Мисля, че едно от предимствата да имаме бивш спортист за настоящ президент е това, че той мисли за неща като тези. Дали ще бъде същото? Абсолютно не. Но това е нещо, което си струва да се проучи и да се попитат спортистите дали биха искали да го направят", коментира 28-годишната плувкиня.  

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти