ЛеБрон проговори за приликите между Джордан и Коби

ЛеБрон проговори за приликите между Джордан и Коби

Изминаха 364 дни от трагичната катастрофа, която отне живота на легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт. Поради наближаващата годишнина от смъртта на легендата, лидерът на "езерняците" и един от най-добрите приятели на Коби - ЛеБрон Джеймс, сподели, че все още не е преодолял случилото се.

"Казват, че времето лекува всичко. Колкото и опустошително и трагично да беше за всички нас, единствено времето може да ни помогне. Опитвам се да не се връщам назад, защото това място е твърде мрачно не само за мен, но и за цялата организация и за всеки, който е познавал Коби", откровен бе Джеймс след победата на Лейкърс над Чикаго със 101:90 през изминалата нощ.

Именно двубоят срещу Чикаго - организацията, която Майкъл Джордан направи толкова легендарна, провокира въпроси за приликите между Коби и Въздушния. ЛеБрон сподели, че Черната мамба е направил нещо, което мнозина са опитвали, но не са успявали.

"Има много прилики между двамата, но аз винаги съм оценявал играта на Коби. Начинът на игра, финесът, способностите му с топка в ръце, стрелбата и всичко останало, което той притежаваше... Уважавах го заради това какъв играч е и какво е успял да донесе на играта. Дори фактът, че той успя да вземе някои неща от Ем Джей и ги приложи в арсенала си, е показателен. Много хора се опитват да го направят, за да бъдат успешни, но просто не могат. Те не разполагат със способността да свършат подобно нещо. Нямат стремежа и мисленето, което Коби имаше. Той обаче успя и го правеше дълго време, така че това заслужава уважение", заяви Краля.

Още от Баскетбол

Виж всички