Младенов и Вангелов с топ забивки в Италия (видео)

Младенов и Вангелов с топ забивки в Италия (видео)

Борислав Младенов и Николай Вангелов продължават с бляскавите си представяния на италианска територия. Младенов, който играе за баскетболния Римини, завърши с 16 точки и 5 борби при успеха на тима си над Имола в двубой от Серия Б. Центърът на Сант' Антимо Вангелов, записа "дабъл-дабъл" от 22 точки и 10 борби, но въпреки това неаполитанският му отбор загуби драматично от Рома. И двамата обаче се отчетоха с някои страхотни отигравания в срещите си, като две от тях бяха мощни забивки.

Страхотен Борислав Младенов и нова победа за Римини
Страхотен Борислав Младенов и нова победа за Римини

Синът на легендата Георги Младенов завърши по-много ефектен начин една бърза атака на своя тим Римини в двубоя срещу Имола. Бившият юношески национал се изстреля към коша на съперника, където овладя "алей ъп" подаване от свой съотборник и разтресе ринга, за да донесе 8-точкова преднина на Римини в края на третия период. В ключовите минути на последната четвърт отново Младенов бе в основата на нови две точки за тима си. Талантът финтира елегантно своя персонален пазач, а със следващото си движение порази мрежичката на гостите с точна стрелба от средно разстояние.

Вангелов пак избухна с дабъл-дабъл, но Сант’Антимо се размина с успеха
Вангелов пак избухна с дабъл-дабъл, но Сант’Антимо се размина с успеха

Николай Вангелов пък използва доброто си позициониране, за да материализира лесни две точки за Сант' Антимо в хода на мача с Рома. Центърът се възползва от хубав пробив на свой съотборник и след получен пас на гиганта не му остана нищо друго, освен да забие топката в коша на "римляните". В друг момент от срещата Вангелов пак беше главно действащо лице. Този път 213-сантиметровият център използва скоростта си, за да изпревари защитата на съперника и да реализира с хубаво поднасяне след чудесен пас по въздух.

Снимка: facebook/RinascitaBasketRimini

Още от Баскетбол

Виж всички