Босът на Локо (Пд): Джобът отънява! Във футбола ще съм, докогато е рекъл Свети Петър (видео)

Босът на Локо (Пд): Джобът отънява! Във футбола ще съм, докогато е рекъл Свети Петър (видео)

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски призна, че среща големи трудности с финансирането на клуба в условията на пандемия от коронавирус. Той се зарече, че ще помага на футбола, докато е жив.

"Без база нищо не става, а ще трябват много пари. Всичко ще излезе над 12 милиона. Искам да стане за вчера, но се съобразявам и с джоба. Джобът отънява, с тая пандемия трудно се издържа. Не съм нито Мая Манолова, нито Христо Иванов, за да ми налитат спонсори. Никой не е дошъл да ми даде 2 лева, за всичко се оправям сам.

Казал съм, че докато мога да държа, ще държа здраво. След това пак ще помагам, нямам нищо против, който и да дойде. Ще държа обаче да се спазват правилата на играта, които сме договорили. Не виждам обаче желаещи. Това е защото всичко при нас е опорочено. Аз не съм публична личност, не ми дреме, че ме снимате и се показвам. Мен ме удовлетворява, когато в някое село се заговоря с обикновения човек за житието и битието.

Моето село Говедарци е 1200 души, 700 от тях вече са от Локомотив – това е една кауза. Всеки трябва да се замисли как да кара трактора, за да може да докара повече реколта. Спортът трябва да възпитава, да изгражда хората. Във футбола ще съм, докогато е казал Свети Петър. Няма да спра да помагам.

Задълженията на Локомотив се стопиха – клубът си върви по пътя, плаща си редовно задълженията към държавата. Локомотив дължи пари в момента само на Христо Крушарски. Тези пари сега ще ги превърна в акции и няма да има задължения. Когато направиш спектакъл и събудиш умрелия, тогава ще имаш успех", каза Крушарски пред медиите. 

Още от БГ Футбол

Виж всички