Солскяер: Селекцията ни е свързана с дългосрочен план

Солскяер: Селекцията ни е свързана с дългосрочен план

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер коментира, че клубът привлича играчи, които пасват на дългосрочната стратегия, а не, за да оправят нещата набързо. "Червените дяволи" ще се опитат да се разделят с някои футболисти през януари, след като лятото бяха взети Дони ван де Беек, Едисон Кавани, Алекс Телес, а в клуба пристигнаха и младите таланти Факундо Пелистри от Пенярол и Амад Диало от Аталанта.

"Когато имаш възможност да говориш с играчи или да научиш повече за тях като личности, това е много важно. Ние знаем къде искаме да стигнем в Манчестър Юнайтед. Дали искат да са част от това да върнем успешните време, това винаги е част от темите, които дискутираме", сподели Солскяер.

"Не търсим бързо решение. Разполагаме с играчи, които ще играят роля в дългосрочен план. Дори ако говорим за Едисон Кавани, който е на 33 години. Той е част от тази стратегия с това, което допринася към клуба и другите играчи", допълни той.

Норвежецът говори за бъдещето на Хуан Мата, чийто договор изтича в края на сезона, но Ман Юнайтед има опция за удължаването му. Испанецът рядко попада в тима, но Солскяер споделя, че му създава проблеми, когато трябва да определя състава.
"Решението е много трудно всеки път с Хуан. Неговите качества са известни. Ако играе, той вкарва голове, през този сезон помогна на отбора. Имаме други играчи, които се справят добре на тази позиция, но приносът на Хуан за групата си остава. Трудно е да го оставим извънсъстава, но за съжаление, това е ситуацията в момента. Все още не е взето решение относно бъдещето му", обясни мениджърът.

Още от Футбол свят

Виж всички