Гатузо: Не можеш винаги да си Брад Пит

Гатузо: Не можеш винаги да си Брад Пит

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо заяви, че иска неговият отбор да е по-решителен и да се подобри в ситуациите под напрежение.

Наполи изтръгна победа срещу Удинезе с гол в края (видео)
Наполи изтръгна победа срещу Удинезе с гол в края (видео)

"Отборът е жив, но винаги трябва да е на върха на способностите си, защото имаме важни цели. В сряда загубихме невероятен мач със Специя, така че беше трудно да се върнем на победния път, но съм доволен, че си върнахме това, което ни се изплъзна преди три дни. Съжалявам за Амир Рахмани, той е голям професионалист, но днес изпитваше трудности и трябваше да взема решението да го заменя на почивката. Той отново ще получи своя шанс. Настина мисля, че трябва да престанем да се занимаваме със социалните мрежи, защото Наполи, Рома и Лацио се намират в едно и също положение - постоянно заобиколени от клюки, слухове и дискусии. Говорят се много глупости, които трябва да игнорираме.

Не се ядосвам на играчите ми заради тяхната техника, а когато не намирисват страха. Смятам, че ние сме отбор, който постоянно не усеща приближаващата опасност. Искам да виждам тим, който продължава да върви напред. Не искам да изпуснем шанс и веднага да видя как защитниците ни се оплакват, че сме пропуснали да вкараме гол. Това означава, че ние ще получим такъв. Не, ние трябва да работим като един отбор. Трябва да се подобрим, когато сме под напрежение, защото знам, че не разполагам с тим, който може вечно да го понася. Това не е нашият подход, но можем да се справим по-добре, отколкото го правим в момента. Не можете да ми кажете, че манталитетът не може да бъде подобрен или трениран, не вярвам в това.

Това, което се случи срещу Специя, ме вбеси, защото топката се удари в гредата, имахме петима играчи, гледащи топката, а Томазо Побега реагира по-бързо. Това е липса на решителност и е неприемливо. Наполи иска винаги да е красив, но понякога да си грозен е добро нещо. Не можеш винаги да си Брад Пит, с руса коса и сини очи. Понякога трябва да си грозен, също като мен", коментира Гатузо след победата с 2:1 над Удинезе.

Още от Футбол свят

Виж всички