Израелци с нова офанзива за Чибота

Израелци с нова офанзива за Чибота
Втори клуб от Израел пожела Чибота
Втори клуб от Израел пожела Чибота

Апоел (Беер Шева) ще преследва до дупка Мавис Чибота. Това призна лично треньорът на тима Йоси Абукасис пред медиите в Израел, след като разкри част от намеренията си за подсилване на отбора в паузата. В последната среща тимът направи 1:1 с Макаби (Хайфа), а на 25 януари ще поднови първенството с мач срещу Макаби (Тел Авив). Тимът се намира на 4-о място в класирането в момента, но има амбиции да завърши поне на второто, от което го делят три точки.

Йоси Абукасис обяви, че има нужда от подсилване на атаката и бе категоричен, че избор номер 1 за ново попълнение е именно Мавис Чибота. В момента обаче двете страни са далеч една от друга. Израелците смятат, че ще успеят все пак да се спазарят с Лудогорец, но Чибота имал прекалено високи финансови изисквания. От Апоел се надяват, че той ще промени мнението си, за да си гарантира титулярното място. А това ще стане по-трудно в Разград. 
Мавис беше привлечен в Разград с много надежди, но на този етап не успява да опрадвае доверието. Не е тайна, че шампионите с лека ръка ще се разделят с Чибота, ако успеят да избият част от инвестициите си в него. Интерес към Чибота проявяваше и друг отбор от Израел - Бейтар. "Жълто-черните" от Йерусалим обаче бързо се отказаха от него именно по тази причина - високите му финансови параметри на личните условия, както и парите, които му търсят от Лудогорец.

Иначе нападателят се прочу наскоро, след като предпочете да посрещне Нова година у нас и дори се опита да кара ски заедно със семейството си.

"Мач Телеграф"

Още от БГ Футбол

Виж всички