Гледай на живо

Без победител в пловдивското дерби - Локомотив и Ботев си поделиха точката след 1:1 на "Лаута"

Руска доминация в мъжкия интервален старт на 15 километра от "Тур дьо ски"

Руска доминация в мъжкия интервален старт на 15 километра от "Тур дьо ски"

Доминация на националния отбор на Русия беляза четвъртия старт при мъжете от многоетапното състезание "Тур дьо ски". В италианския курорт Тоблах руснаците заеха първите пет места в интервалния старт на 15 километра свободен стил, като седем от първите осем в крайното класиране бяха техни представители. Победата с време от 32:49.6 минути взе лидерът във веригата Александър Болшунов. Той изпревари с 8.3 секунди Денис Спицов, а трети на 13.9 секунди остана Иван Якимушкин. Алексей Червоткин и Артьом Малцев останаха четвърти и пети, а единствено французинът Морис Манифика успя да се вклини в руснаците с шести резултат.

С победата си Болшунов си отвори аванс от 1:15 минути на върха в класирането на "Тур дьо ски" преди заключителните три старта. Втори е Артьом Малцев, а трети на 1:18 минути е Денис Спицов
В класирането за Световната купа Болшунов отново е първи със 708 точки, следван от италианеца Федерико Пелегрино с 360 точки и норвежеца Йоханес Клаебо с 296 точки.
В дистанционната купа Болшунов е първи с 307 точки, следван от Иван Якимушкин с 223 точки и Андрел Мелниченко (Русия) със 189 точки. В сряда е следващият старт от "Тур дьо ски" - преследване на 15 километра в Тоблах.

Още от Зимни спортове

Виж всички