ЦСКА-София не може да продаде Антов на Арсенал, голямата пречка е националният отбор

ЦСКА-София не може да продаде Антов на Арсенал, голямата пречка е националният отбор

Валентин Антов няма как да осъществи директен трансфер от ЦСКА-София в Арсенал дори английският гранд да прецени, че защитникът разполага с нужните качества за Висшата лига. Припомняме, че в края на миналата година се появиха информации в английски издания, че бранителят на червените е в полезрението на топчиите.

Причината за това са новите футболни правила на Острова заради Брекзит, които влязоха в сила от 1 януари 2021 година.

Най-голямата пречка за подобна сделка е незавидното място на националния отбор на България в ранглистата на ФИФА. От тази година английски клуб може да привлече футболист, който е национал на своята страна, но тя да е в топ 50 на ранглистата на световната футболна централа. България е на незавидното 68-мо място, което автоматично не позволява не само на Антов, но и на всеки друг роден състезател от българското първенство да заиграе на Острова.

Друга възможност за наш играч да бъде продаден в клуб от Англия след известни условия и компромиси, е ако успее да запише минути с настоящия си тим в груповата фаза на ШЛ.

Все пак има шанс футболист като Антов да осъществи трансфер в Арсенал, но това може да се случи чрез сложна схема. Защитникът трябва да бъде купен от сателитен на артилеристите отбор, който се подвизава в по-силно първенство от нашето - например белгийското. Там той да играе в рамките на два сезона и след тях да бъде привлечен в Арсенал.

Иначе докато България не влезе в топ 50 на ранглистата на ФИФА, директен трансфер на наш футболист по оста България - Англия е невъзможен.

Това е така, защото на Острова вече действа точкова система. Всеки състезател, който събере 15 точки, безпроблемно може да осъществи трансфер. На критериите за това отговарят футболистите от другите топ първенства като испанското, италианското, френското и германското.

Останалите шампионати са подредени в различни групи според тяхната класа. Ако играеш в елита на Португаля, Белгия и Нидерландия, не е проблем да осъществиш трансфер на Острова, особено ако си национален състезател. Същото се отнася за шампионатите Бразилия, Аржентина и Мексико. Нашето първенство обаче е в последната урна, което също е огромна пречка за сделка с английски клуб.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички