Рос Браун за Шумахер: Служителите във Ферари бяха готови да жертват живота си за него

Рос Браун за Шумахер: Служителите във Ферари бяха готови да жертват живота си за него
Вчера изминаха седем години от тежкия ски инцидент, който претърпя легендата на Формула 1 Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион продължава да се бори да се върне към нормалния живот, но информацията за това как върви възстановяването му се държи в тайна от неговото семейство. Никой освен част от роднините му и много тесен кръг от най-близки приятели не се е срещал с Михаел.

Освен президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод и биш шеф на Ферари друг посетител на швейцарското имение на семейство Шумахер е Рос Браун. Легендарният бивш директор на Ферари участва в 88 от общо 91 победи за отборите на Бенетон и Скудерия в богатата кариера на Михаел и разказа за отношенията му с всички членове на Ферари в най-силната ера на отбора.

„За мен Шумахер си остава най-великият пилот във Формула 1 за всички времена. Това не се дължи само на таланта му, победите и титлите, а най-вече на начина, по който изигра основната роля за оформянето и превръщането на Бенетон и след това Ферари в шампионски отбори. Можеше да се заразиш с неговия ентусиазъм дори само ако седиш близо до него. След това, виждайки как дава всичко от себе си и дори надскача познатите граници, няма как да го предадеш и да не направиш същото“, разказа Браун.

"Всички в Скудерия го обичаха истински и бяха готови да жертват живота си за него. Той наистина се вълнуваше от това как се чувстват хората от отбора и ако имаха проблеми, дори и в личен план, той говореше с тях и им помагаше само както той може. Гладът му за успехи заразяваше всички и не беше нужно да ни мотивира с думи, за да бъдем една голяма червена армия зад него и срещу всички други. Не съм го казвал друг път, но той ми даде голям урок и ми показа как се създава шампионска атмосфера в отбор от Формула 1“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички