Готвят задължителна ваксинация в италианския футбол

Готвят задължителна ваксинация в италианския футбол

Има голяма вероятност всички професионални играчи в италианския футбол да бъдат задължени да се ваксинират срещу коронавирус. Франческо Браконаро, който е част от управата на местната футболна федерация, смята, че това може би е единственото правилно решение в момента.

"Ваксинирането на всички професионални футболисти в Италия е възможност, която трябва да бъде обсъдена - заяви Браконаро. - След като това е въпрос с обществено значение, ще е безсмислено да бъдат ваксинирани едни, а други - не. Съгласен съм с президента на Лигата Франческо Гирели, който е на мнение, че всички играчи трябва задължително да бъдат ваксинирани. Като се има предвид през какво минахме последните 10 месеца - просто няма алтернатива. Все още не сме дискутирали този въпрос с медицинската комисия, но смятам, че е добра идея играчите да бъдат ваксинирани”.

Италианските данъчни нанесоха сериозен удар по местните клубове
Италианските данъчни нанесоха сериозен удар по местните клубове
Италия е сред най-пострадалите държави от пандемията. Засега футболното първенство там върви по график, но все още е без публика по стадионите.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички