Христо Бонев пред Sportal.bg: Касабов и Балевски да ръководят БФС (видео)

Христо Бонев пред Sportal.bg: Касабов и Балевски да ръководят БФС (видео)

Един от най-великите футболисти на България за всички времена се съгласи да застане пред камерата на Sportal.bg. Трикратният победител в анкетата за „Футболист на годината“ и треньорът, класирал България последно за финали на световно първенство, коментира актуалното състояние на най-популярната игра у нас и недостатъците на футбола.

Според Бонев проблемите най-вече идват от купуването на прекалено много чужденци и малкото шансове, които получават родните таланти. „Много рядко има възможност някой българин, някой млад български талант да пробие. Той вижда, че има чужденци, за присъствието на които президентите държат, треньорите се съгласяват да ги пускат, а нашите деца седят на пейката и след това изчезват от футболната карта“, убеден е славният пловдивчанин.

Бонев със съжаление казва, че толкова зле ситуацията в националния тим никога не е била. Според него тези момчета, които донесоха най-голямата слава на България през 1994 година, не са успели да се справят с управлението на процесите. „Под тяхно ръководство футбола започна да избледнява. Мисля, че последните мачове на националния тим показаха, че той вече е под нулата“, каза Бонев.

Христо Бонев е убеден, че Михаил Касабов и Веселин Балевски са правилните хора, които трябва да управляват футбола у нас занапред. Двамата имат достатъчно контакти, опит и авторитет, за да съберат сериозен екип, който да разреши проблемите в близко бъдеще.

Иначе Зума е убеден, че: „При тази ситуация и Моуриньо да докараме мисля, че ще се повторят резултатите на националите“.

Бонев призна, че е дошъл на стадиона за мача на Локомотив Пд с Тотнъм със страх. Чак след последния съдийски сигнал той е осъзнал случилото си и сега се чувства горд от представянето на младите играчи на неговия любим клуб.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти