Томаш с коментар за бъдещето на Преслав Боруков

Томаш с коментар за бъдещето на Преслав Боруков

Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш заяви, че все още няма нищо офциално относно Преслав Боруков и спекулациите за неговото бъдеще. Томаш акцентира, че за Етър няма време, а отборът се нуждае от всяка точка.

„Много е рано да правим оценки все още. На всички е ясно каква е ситуацията в Етър, най-вече на мен и екипа ми. По най-бързия начин във всеки един мач на нас ни трябват точки. За мен и за екипа ми това е едно училище. Гледам с удоволствие напред и чакам да започнем подготовката“, сподели Томаш за "Дарик радио".

10 Преслав Боруков беше избран за Играч на 14 кръг на efbet лига
„Аз това, че 12 месеца не бях на работа официално с договор въобще не означава, че не съм работил. Имаше период, който починах и се отърсих от това, което се случи в Берое. Това беше много полезен период, за да погледна от друг ъгъл върху себе си, върху моето развитие. Завърших магистратурата си, ходих на обучение на две-три места, гледах много футбол и се усъвършенствах, разбира се“, добави той.
„Важното е какъв обем от работа ще извършим по време на подготовката. Всички почиват сега, но за мен е много важна селекцията. Разговарям с много футболисти. Това е най-важното и съм се насочил в тази посока. Правя и програмата за подготовката".
„Всичко зависи от това дали ще вземем точните и нужните хора. Знаете, че периодът е много труден в момента с оглед това, че ни предстои зимна селекция и има пандемия. Нищо чудно да се разделим с още футболисти, но всичко зависи от това какво може да привлечем".
„Има футболисти, с които сме в напреднали преговори, но няма да кажа имена, докато всичко не стане официално. Обърнал съм се към българи, но наблюдавам и футболисти от чужбина".
„Всеки един треньор желае още на първия ден всички футболисти, които той е искал да започнат подготовка, но съм убеден, че това е много трудно и може да се случи само в определени отбори. За мен най-важното е максимално, максимално бързо да привлечем тези футболисти, които искаме. Дали ще успеем за първата тренировка, не мога да кажа, но естествено, че ще има такива играчи, които ще се присъединяват към отбора, след като подготовката започне“, продължи наставникът на Етър.
„Разговарял съм с Преслав Боруков и с неговия агент. С клуба поддържам контакт всеки ден. Всичко е в сферата само на приказките. Няма нищо официално постъпило и към агента му, и към клуба. Моето желание е, ако се случва нещо, да се случи по-скоро, за да може аз да имам реална представа. В момента всичко е в сферата на приказките".
„В нашето първенство силите са много изравнени и отборите, които влизат с по-голямо желание и имат нужната концентрация по време на мача стигат до победата. Това го потвърждават резултатите в последните кръгове“, допълни той.
„За мен е важно да покажа, че един треньор трябва да умее да бъде гъвкав, когато трябва да играе за резултат. Едно от нещата да поема Етър беше това. Аз съм убеден и вярвам, че ако в подготовката тръгна да изграждам стил и начин на игра, на мен ще ми трябва време, а Етър няма време. Етър се нуждае от всяка точка във всеки един мач. Няма да променям почти нищо. Ще се интересувам от резултата. Няма да ме интересува играта“, каза още Александър Томаш.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички