Кошински: Всички се надяваме този инвеститор да стабилизира Ботев

Кошински: Всички се надяваме този инвеститор да стабилизира Ботев
Сдружението прие условията на Зингаревич, готово е да прехвърли акциите
Сдружението прие условията на Зингаревич, готово е да прехвърли акциите

Председателят на Сдружението, притежател на акциите на Ботев (Пловдив) Радослав Кошински даде подробности по прехвърлянето на ценните книжа на името на Антон Зингаревич.
Руският милиардер постави 4 условия, за да вземе Ботев Пд, иска отговор до 48 часа – Г-н Кошински, можем ли да кажем, че Ботев (Пд) вече има нов собственик?


– Не, въпреки, че много искаме да бъде така. Неговия представител в четвъртък ни помоли да вземем принципно становище, дали сме съгласни да приемем техните изисквания. Ние го направихме и сега ще започнем разговори за прехвърлянето на акциите. Днес, след като им съобщихме за решението си, те поискаха контакт с нашите юристи и ние ги свързахме.

– Тоест днес вие сте уведомили Зингаревич, за положителния отговор от ваша страна?

Да! Дал съм потвърждение на негови представители, че се ме приели техните условия. Сега на ход са юристите на двете страни, които трябва да изготвят договора за джиросването на акциите.
– Имаше ли хора, които гласуваха против тази сделка?

– От лятото на сам се отвори голяма дупка във финансирането на клуба. Всички ние се надяваме този инвеститор да стабилизира Ботев. Всичко , което зависи от нас, за да се случи то джиросване, ние го правим. Над 80% от гласувалите бяха "За", имаше и въздържали се!

Източник: PlovdivDerby

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти