Лено: Не Артета, а футболистите на Арсенал са отговорни за резултатите

Лено: Не Артета, а футболистите на Арсенал са отговорни за резултатите
Не мениджърът Микел Артета, а футболистите на Арсенал трябва да поемат отговорност за трагичната позиция на отбора в английското първенство, заяви вратарят Бернд Лено. Лондончаните прекъснаха серия от три поредни загуби с равенство 1:1 срещу Саутхамптън и са на пет точки от зоната на изпадащите.
"Треньорът е последният, който носи вина за тази ситуация. Ако загледате внимателно движението ни по терена, то вие ще разберете, че само футболистите са отговорни за тежката серия", заяви Лено в интервю за "Скай Спортс" след мача със Саутхамптън.
"Правим грешки, получаваме червени картони, не спазваме позициите си... Това са все неща, които той и ние като цяло сме адресирали милион пъти. Очевидно някои от нашите играчи не са концентрирани. Проблемът е в съблекалнята, а не в мениджъра. Не бива той да отнася толкова много критики. Ние самите трябва да понесем отговорност за слабите резултати. 
Отношението ни към самите мачове е неправилно и ни липсват дисциплина и самочувствие. Факторите май са твърде много и сме наясно, че това трябва да се промени."

Още от Футбол свят

Виж всички