АТР обмисля да въведе нова категория турнири

АТР обмисля да въведе нова категория турнири

ATP сериозно обмисля варианта да създаде нова турнирна категория, която да бъде третата най-висока в тура след Финалите и Мастърс турнирите. ESPN и Marca съобщават, че на среща в Zoom, провела се снощи между водещи играчи и представители на ръководството на ATP, е било обсъдено предложението за въвеждане на категория ATP 750.

Този статут ще бъде присъден на някои от разрастващите се турнири и ще се основава на техните бюджети. Този план е бил приведен в действие тъй като ATP не възнамерява да променя статута на никой от настоящите Мастърс турнири (или ATP 1000).

Това не е първият случай, в който се обмисля въвеждане на категория ATP 750. През 2016 г. организаторите на турнирите в Базел, Ротердам, Дубай и Пекин планираха да подадат официална молба за повишаването им в по-висока категория, но това така и не се случи.

Все още не е ясно на кои турнири ще бъде присъдена новата категория в случай, че тя бъде въведена. В момента ръководството на ATP подготвя календара за 2021 г., като се очаква той да бъде официално оповестен до края на следващата седмица.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички