Турска националка с рекорд в Шампионската лига

Турска националка с рекорд в Шампионската лига

Турската волейболна звезда Наз Айдемир записа рекорд в най-престижния европейски турнир  - Шампионската лига. Състезателката, която играе на поста разпределител, участва за 15-и път в надпреварата, което е ненадминато постижение за южната ни съседка.

Волейболистката на "полумесеците" е печелила състезанието четири пъти - през 2012 г. с настоящия си отбор Фенербахче, и през 2013, 2017 и 2018 г. с шампиона на страната Вакъфбанк. 

Наз изиграва първия си мач в Шампионската лига през сезон 2005/2006 с Еджзаджъбашъ ВитрА. Стига до финалната четворка в 10 поредни сезона - от 2009 г. до 2018 г. 

Снощи Наз и тимът й Фенербахче Опет (Истанбул) стартираха категорично в турнира от група В в Тревизо (Италия), победжавайки френския Нант.

"За мен е голяма чест да постигна такъв рекорд. Въпреки че е страхотно да играя Шампионска лига толкова много години, все още изпитвам същото вълнение, както в началото. Също така съм много щастлива, че имам шанса да играя рамо до рамо с най-добрите волейболистки както в националната ни лига, така и в Европа. Аз самата играя волейбол от ранно детство и след 15-месечна пауза поради майчинство миналата година се върнах в спорта. Всички тези постижения ще бъдат много красиви спомени за мен, с които ще се гордея - както и за моето семейство. Надявам се обаче да не спра до тук и да постигна повече успехи", заяви пред медиите Айдемир. 


Две състезателки на Фенербахче пък дебютираха на европейска сцена - 18-годишните Гюлче Гючтекин и Лила Шенгюн ще дебютират в Шампионската лига в Тревизо. Двете имаха ключова роля за евротитлата на турския национален отбор до 19 години през изминалото лято в Зеница (Босна и Херцеговина) и Осиек (Хърватия). Бяха отличени с индивидуалните награди за най-добро либеро и най-добър разпределител.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички