Гледай на живо

Хърватия - Бразилия 0:0

Зингаревич ще е четвъртият бос в Ботев (Пд) за последните 5 години

Зингаревич ще е четвъртият бос в Ботев (Пд) за последните 5 години

Антон Зингаревич е считан за сигурен нов собственик на Ботев Пловдив. Руският бизнесмен, син на милиардера Борис Зингаревич, бе на двудневно посещение в България, за да се запознае детайлно с обстановката в клуба, след като по-рано тази есен вече веднъж е бил под тепетата.

През последните месеци клубът е във финансов колапс, след като бизнесменът Георги Самуилов се оттегли и остави мажоритарния дял акции на сдружение ПФК „Ботев“ Пловдив. През това време феновете успяха да съберат крупната сума по дълга към КТБ, възлизаща на 575 хил. лева, и да спасят "канарчетата" от фалит.

Ако Зингаревич поеме управлението, то той ще бъде четвъртият собственик за последните пет години. С фалита на КТБ бе сложен край на управлението на Цветан Василев. Впоследствие 61% от акциите бяха прехвърлени на въпросното сдружение. През 2016-а Румен Чандъров и Георги Самуилов застанаха начело на тима от Пловдив, но босът на Септември София напусна бързо, след като привърженици се обявиха против новия треньор Николай Митов. Така Самуилов пое издръжката, но две години по-късно обяви, че напуска.

Сега бившият собственик на руския хокеен Атлант иска да върне Ботев Пловдив в евротурнирите и да изгради силен отбор. Още във вторник клубът свиква извънредно общо събрание на акционерите, на което ще бъдат освободени от длъжност директорите Ангел Палийски, Петко Ангелов и Васил Наумов и ще бъдат избрани нови членове на съвета на директорите.

/Труд/

Още от БГ Футбол

Виж всички