Един от треньорите на националния тим по биатлон е дисквалифициран, БФ биатлон ще обжалва

Един от треньорите на националния тим по биатлон е дисквалифициран, БФ биатлон ще обжалва

Българска федерация по биатлон ще обжалва наложеното наказание от Световната централа ИБУ за нарушаване на протоколите срещу коронавируса. Както е известно, Десислава Стоянова е с позитивен ПСР резултат за коронавирус.

Въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в отделна стая от отбора. В последствие при проверка на състоянието им от страна на треньора Александър Касперович, същият е заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска. Финландските власти разгледаха случая и препоръчаха самоизолация на Касперович, разясниха от БФ биатлон.

"Въпреки това, късно снощи получихме мейл, че комисия на IBU е разгледала случая и е решила да острани Касперович от присъствие на състезания до края на януари и налага на БФ Биатлон глоба в размер на 5000 евро. Смятаме да обжалваме наложеното наказание, като прекалено тежко и незаконосъобразно, тъй като е взето от извънреден орган на IBU, а не както по правилник от управителния съвет" се казва в съобщението на Българска федерация биатлон.

Още от Зимни спортове

Виж всички