Балъков: Мачът в Стара Загора ще бъде много ключов за нас

Балъков: Мачът в Стара Загора ще бъде много ключов за нас
Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков сподели очакванията си преди мача с Берое. Бала се среща с представителите на медиите, пред които сподели, че предстоящите две срещи пред тима са ключови за Топ 6.
"Пред нас предстои мач с Берое. Винаги можем да извадим поуки. Анализирали сме предишния мач, споделили сме в кухнята. Мачът с Берое и с Арда са срещу директни противници за горната шестица. Наясно сме, че тези мачове трябва да се играят сериозно с целия потенциал, който имаме налице. Мачът в Стара Загора ще бъде много ключов. Ще излезем, както винаги - с амбиция за победа. Това са водещи отбори в България. Млад отбор сме и държим изцяло на българските футболисти. Ние сме светлинка в тунела. Имам предвид и други отбори като Славия. Искаме да дадем възможност да всички български млади футболисти. Даваме им шанс за изява и в същото време ги учим. Няма да се откажем от тази политика". 

"Една загуба от водещите отбори няма да ни откаже от тази политика. Знаем каква е разликата между тях и нас. Всички във футбола имат проблеми. Ако питате Херо, и той ще каже, че са били под карантина. Трябва да сме много гъвкави, за да можем максимално да извличаме резултати. Искаме да се учим да играем динамичен и атрактивен футбол". 

"Логично е Ивайло Чочев, след толкова дълга пауза, да има леко връщане назад. В момента има болки в кръста. Те малко или много са свързани с коляното. Имаме уверението, че след зимната подготовка, ще бъде готов на 100%. Ако се стабилизира, можем да го използваме и в последния мач. Ако само си помислиш, че някой не е тренирал и затова ще ти е по-лесно, отиваш на кино. Въпреки че не сме побеждавали в два мача, в тях бяхме с нагласа на 100%. Колкото и да искаме нещата да се случат с магическа пръчка, това няма как да стане. При нас идеята е този стил, който имаме, да го играем независимо от противника". 

"Ще се борим за Европа. Друг е въпросът доколко сме подготвени за Европа, защото виждате нашите отбори. Никога не сме казвали, че сме затворили вратите за чужденците. Един ден може и да дойдат чужденци, но бъдете сигурни, че те ще бъдат по-класни от българите".

Още от БГ Футбол

Виж всички