Марселиньо: Разликата между Бразилия и Европа е голяма, трябва търпение към Лудогорец

Марселиньо: Разликата между Бразилия и Европа е голяма, трябва търпение към Лудогорец
Лудогорец се раздели с трима треньори
Лудогорец се раздели с трима треньори

Доскорошният лидер в Лудогорец Марселиньо коментира от Бразилия случващото се в деветкратния шампион на България. Халфът е на мнение, че моментната криза в тима може да бъде преодоляна с търпение. Ето какво заяви бразилецът пред "Гонг".

"Разликата между Бразилия и Европа е голяма. В Европа е по-здрав футболът, тичам повече, тактиката остава по-назад. Аз съм играл 9 години на един стил, който обичам много - компактен футбол. Тук футболът е доста по-различен и е трудно, но това е нормално. Лека-полека започвам да помагам.

Прекарах малко време с Каули, но видях какъв е стилът му. За Доминик съм коментирал с много хора в Лудогорец, че пред него има много бъдеще и може да остане №10 за Лудогорец, има качествата за това. Каули също е много добър човек и футболист. Виждам всичко, което Лудогорец преживява сега, и това е нормално. Отборът се променя, а трябва време всички да разберат стила и отборът да продължи както винаги.


Аз анализирам всеки играч, който Лудогорец купува. Виждам, че това са добри футболисти, играят добре, но те пристигат сега с нов треньор, който има много качества. Генчев е мой приятел, аз играх с него и знам, че е човек с воля. Той 100% може да помогне, но си трябва време. Да, моментът в Лига Европа сега е лош, но може би догодина отново ще са в Шампионската лига. Това е футболът", заяви Марселиньо.

Още от БГ Футбол

Виж всички