Нидерландски адвокат шокира: ЦСКА-София ни каза, че ЦСКА вече не съществува

Нидерландски адвокат шокира: ЦСКА-София ни каза, че ЦСКА вече не съществува

Нидерландският адвокат Рой Вермеер често защитава футболисти във финансовите им споровете с клубове от цял свят. Юристът говори пред vice.com за премеждията на играчите по света, където обръща специално внимание и на случая “ЦСКА-София”.

Ето какво казва Вермеер за червените:

Какви други трикове правят клубовете, за да избегнат плащания?

Р.В: Често се случва даден клуб да фалира, така че всички дългове да бъдат анулирани и дължимите заплати да не се изплатят, а след това клубът да направи рестарт под идентично име. В България имаме случай с ЦСКА (София). Те фалираха през 2013 година. Собственикът имаше и друг клуб - Литекс (Ловеч). След преструктуриране те дадоха на клуба името ЦСКА-София, с тире между тях. Всичко останало е същото като на стария ЦСКА (София) - от логото до стадиона. Но в делото те казват, че ЦСКА (София) вече не съществува, така че играчите, които са били там по това време, не могат да получат парите си.

Как се борите с такова нещо?

Р. В.: От името на нидерландски играч, който беше в ЦСКА (София), ние - заедно със съюза на нидерландските футболисти - започнахме дело, с което новото образувание ЦСКА-София да бъде отговорно за дълговете на стария субект, ЦСКА (София). Сега чакаме решението на най-висшия спортен съд, КАС в Швейцария.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички