Бонера: Виждам прилики между стария и настоящия Милан

Бонера: Виждам прилики между стария и настоящия Милан

Даниеле Бонера, който ще води Милан срещу Фиорентина, показа уважение към утрешния си съперник, като коментира и ситуацията около някои от играчите на тима.

"Фиорентина преминават през труден период, но знаем каква е тяхната стойност. Утрешният мач ще бъде труден, те са силен отбор, добре го знаем. Уважението ни към тях е максимално, но сме наясно, че за да продължим нашето развитие, утре имаме добра възможност да победим у дома. Златан Ибрахимович ще мине прегледи следващата седмица. Той е в добро настроение, надяваме се, че скоро ще се върне. Хакан Чалханоглу? Всеки играч си има позитивни моменти. Приносът му на терена е безценен. Имаме голяма вяра в него отвъд статистиката. Доволни сме от неговата работа. Сандро Тонали? Неговият път е като този на Исмаел Бенасер преди година. Той израства, често си говорим с него и разчитаме много на това. В четвъртък той подаде на Анте Ребич за асистенцията му. Той разполага с всичко, за да се развива ден след ден. Тук сме, за да го направим постоянен играч в този отбор.

Контузията в лакътя повлия на Ребич и все още не е на 100%. Това малко му пречи и в начина му на игра. Веднага щом се върне към оптималната си форма, неговите характеристики отново ще се проявят. Вече го видяхме срещу Лил. Браим Диас се вписа добре в състава. Той има страхотни техника и визия за играта, утре може да започне като титуляр. Тази сутрин Рафаел Леао мина преглед и резултатите бяха много добри.Докторите са доволни от неговия прогрес, той отново ще има преглед в средата на следващата седмица. Желанието ни е да останем на колкото се може по-горна позиция. Винаги трябва да има отдаденост и саможертва. Това са най-важните неща, за да останем на върха. Победихме в Неапол, това е нещо, което свързва стария и настоящия Милан. Разполагаме с голям дух, тогава се видя. Забелязах, че сред играчите има голямо желание да останат на "Миланело", да работят и да се жертват един за друг. Трябва да кажа, че има прилики между стария и сегашния Милан", заяви Бонера на пресконференцията си преди утрешния мач.

Още от Футбол свят

Виж всички