Ибрахимович за 12-и път стана номер 1 в Швеция

Ибрахимович за 12-и път стана номер 1 в Швеция

Звездата на Милан Златан Ибрахимович беше избран за рекорден 12-и път за Футболист на годината в Швеция. Той заслужи наградата след силното си завръщане в европейския футбол с екипа на “росонерите”, като през тази година той заби 22 гола в 30 мача във всички турнири. За първи път 39-годишният Златан прибра приза през 2005-а, а между 2007-а и 2016-а той спечели останалите си подобни отличия.

“Много благодаря. Убеден съм, че всичко е възможно, докато вярваш в това и влагаш много време и усърдна работа. Тогава всичко е възможно, доказах го за пореден път. Имам големи очаквания към себе си. Подлагам се под голямо напрежение, за да се представям на ниво всеки път, щом изляза на терена. Работя много, много усърдно за това. Подготвям се добре и следвам рутината, която ме кара да се чувствам жив. Имам и добри хора около себе си.

Много е празно без феновете и се надявам всичко да се върне към нормалното, за да ни се наслаждават на това, което правим на терена, защото не е същото без тях. Посвещавам наградата на тях и на всички, които бяха с мен, когато се контузих тежко, и които ми помогнаха със завръщането ми с цялата работа, през която трябваше да премина. Най-вече на психическо ниво, защото не беше лесна ситуация. Съживиха ме и съм им много благодарен. Не можеш да се оттеглиш пред празни трибуни. Аз съм на 39 години и спечелих този приз, така че се целя в наградата и в 50-те ми години”, заяви Ибрахимович при получаването на отличието.
Междувременно, от “Афтонбладет”, които са сред организаторите на церемонията, попитаха някои от най-големите звезди на местния футбол като Александър Исак, Кристофър Олсон, Виктор Клаесон, Робин Куайсон, Албин Екдал, Деян Кулушевски, Емил Форшберг и Робин Олсен кой е заслужавал да спечели наградата тази година, като всички те бяха категорични, че това е именно Ибрахимович.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички