Тръмп надви Рони за трети пореден път

Тръмп надви Рони за трети пореден път
Тръмп води на Рони преди вечерната сесия на финала им
Тръмп води на Рони преди вечерната сесия на финала им
Джъд Тръмп спечели с 9:7 срещу Рони О'Съливан във финала на Откритото първенство на Северна Ирландия и вече е 19-кратен ранкинг шампион. Асото в колодата за трета поредна година надви Ракетата с този резултат във финала на този турнир, което не се е случвало от 1994-а, когато Стивън Хендри осъществи "хеттрик" над Джими Уайт за световната титла.
"Насладих се на цялата седмица, жалко, че не се наслаждавах на такива турнири през ранния етап на кариерата ми. Победих добри играчи, но не успях тази вечер, защото срещу Джъд не можеш да изпускаш толкова много топки, той ще те накаже. Както са го правели Хендри и Дейвис. Но се наслаждавах много на снукъра през този турнир, а това е важното, надявам се да играя финал в Шампионата на Обединеното кралство, защото е много приятно да се съревноваваш с най-добрите играчи. Щях да съм доволен и на четвъртфинал. Това е най-доброто място за тренировки, аз просто се радвам, че играя, не искам да правя сейфти удари, просто искам да опитам да вкара всяка топка", каза Рони.

"Невероятно е, в днешно време е трудно да спечелиш който и да е турнир. Но да спечелиш е чудесно. Винаги е едно и също с Рони, колкото и да водиш в резултата, винаги си на една грешка от наказание. Не трябва да му оставяш нищо, защото ще разчисти масата и ще имаш проблеми. Опитвам се да се наслаждавам на играта, особено когато играя с Рони. Много съм доволен от начина, по който затворих мача, защото можеше и да загубя със 7:9. Няма значение с кого играя, искам да победя, но срещу Рони винаги искам да играя добре, старая се повече. Искам да се уча от него и да се подобрявам всеки път, той ме стимулира", каза шампионът.

Още от Снукър

Виж всички