Чистка в Ню Йорк, Тим Хардауей остава в Далас

Чистка в Ню Йорк, Тим Хардауей остава в Далас

Ню Йорк Никс се раздели с трима свои играчи. Тимът от Голямата ябълка се е отказал от опцията си да продължи с още един сезон договора на Боби Портис. В същото време от Никс са взели решения да освободят от тима ветерана Тадж Гибсън и пойнт гарда Елфрид Пейтън, съобщава авторитетният НБА инсайдър Шамс Чарания. Контрактите на последните двама за сезон 2020/21 бяха само частично гарантирани.

С тези ходове Ню Йорк освобождава място за заплати, като в същото време се отказва от две от тежките трила в състава си в лицето на Портис и Гибсън. Това не е особено изненадващо предвид избора, който Никс направиха в Драфта на НБА миналата нощ. Тимът избра с 8-ия "пик" в първия кръг на Драфта "четворката" на Дейтън Флайърс Оби Топин.
Междувременно стана ясно, че стрелящият гард на Далас Маверикс Тим Хардауей-младши е активирал опцията за последния сезон от договора си и ще остане при тексасци. Новината съобщи в Twitter журналистът на ESPN Тим МакМеън. В последната година от контракта си Хардауей, който имаше продуктивен сезон 2019/20, ще получи 19 милиона долара. 

Още от Баскетбол

Виж всички