Томаш: Предизвикателството е наистина доста сериозно

Томаш: Предизвикателството е наистина доста сериозно

Новият старши треньор на Етър Велико Търново Александър Томаш заяви, че предизвикателството пред него и екипа му е много сериозно. Той подчерта, за него всяка една точка ще бъде важна.

„В крайна сметка аз съм търновец. Роден съм тук. Кариерата ми като футболист започна в Търново, тук и завърши. Прецених, че в тази трудна ситуация, в която се намира Етър и в света на пандемия, аз и моят екип трябва да опитаме да дадем всичко от себе си, за да помогнем в момента на Етър“, коментира Томаш пред "Дарик радио".

„Предизвикателството е наистина доста сериозно. За 90% от футболната общественост в България Етър е първият отбор, който изпада от efbet Лига. Точно такива предизвикателства мен ме амбицират. Поговорихме си сериозно с екипа и си казахме – защо не? Понякога трябва да си достатъчно луд, за да успееш. Помислихме един-два дни и ето ни, вече сме във Велико Търново. Днес проведохме първа тренировка“, добави треньорът на Етър.
„Това са футболистите на Етър, това са моите футболисти и аз мога да кажа само позитивни неща.“
„Аз ще се съобразя с наличния потенциал, който имам. Аз трудно ще се променя. Предпочитам да играя футбол и искам футбола. За мен всяка една точка ще ми бъде важна".
„Нещата ще бъдат доста сложни в момента. Имаме четири мача, в които ще работим с наличния потенциал и на база тези мачове ще преценяваме какво ни е нужно".
„Наясно съм, че ще бъде доста трудно. В крайна сметка аз трябва да се съобразя с финансовото състояние, в което се намира клубът. Не се притеснявам от работа, от нови неща, от това да импровизирам. Ще се стремя да направя най-доброто за Етър. Ще се опитаме с този потенциал да извлечем максимума".
„Ако тръгнем да работим в насока относно кондиционното състояние на футболистите, мисля, че ще сгрешим. Има някои тънкости в професията, с които може да вдигнем нивото от физическа гледна точка, но това не е точно от кондиционни тренировки. Много трудно бих променил нещата. С достатъчно себераздаване, със сплотеност, с колектив може да се компенсира от тази гледна точка".
„От психологическа гледна точка си мисля, че аз и екипът ми сме доста силни. Аз много съм говорил, че футболът е страшно много психология. Не е огромна разликата в отборите все пак. Мисля, че точно там ще променя някои неща“, каза още Александър Томаш.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички