Тити за дербито с ЦСКА-София: Трябва да се съобразяваме с правилата

Тити за дербито с ЦСКА-София: Трябва да се съобразяваме с правилата

Наставникът на баскетболния Левски и вторият по големина акционер във футболния тим на "сините" - Тити Папазов, коментира пред новината, че "сините" смятат да се откажат от предстоящата среща с ЦСКА-София. От "Герена" искаха отлагане на двубоя, но Спортно-техническата комисия реши, че такъв ще бъде проведен въпреки големия брой заразени в Левски. 

"Управителен съвет има съвсем закономерно, на базата на това, че вече близо месец заради короната на Павел Колев не сме се срещали, пък и имаме уговорка в рамките на месец да се срещаме поне веднъж, а понякога и два пъти, за оперативни задачи. Абсолютно съвпадение е мачът с ЦСКА. Най-нормалното нещо е дербито да бъде коментирано, но ние не можем да вземем някакво фундаментално решение в тази връзка, защото то не зависи от нас. Трябва да се съобразяваме с правилата", започна Тити пред "Гонг". 

"Моето мнение е повече от ясно - не е домислено, като е взимано решение. Просто в момента, когато е взимано решението, то е било през май месец, когато целта е била да се завърши първенството. И това е съвсем логично, няма нищо лошо в цялостната концепция от тогава. За мен, като спортен човек, е ненормално след 14 дни почивка на 16 човека, да има мач, но никой не е виновен за тази ситуация. Моето лично мнение е, че формулата, която е мислена април-май месец, е била приоритетна за завършване на сезона според изискванията на УЕФА. Сега нещата трябва да бъдат коригирани. Това е в интерес на здравето на хората. БФС трябва да измисли план, според който така да бъде направена програмата, че и вълкът да бъде сит, и агнето цяло". 
"Това, че няма да има мач се тиражира от Ваши колеги. Предполагам, че тази тема ще се дискутира в петък, но едва ли ще бъде в този краен вариант, в който се пише. Ако правилата позволяват, може и да се позовем на тях, но след като те не го позволяват...Това е създаване на напрежение. Не искам да има някаква психоза. Ние сме сезирали СТК и медицинската комисия с нашето желание, те се позовават на своите нормативи, оттам нататък няма място за сърдене. Документите са еднакви за всички". 

Още от БГ Футбол

Виж всички