Джокович: Аз съм "за" идеята да се играе във формат 2 от 3 сета навсякъде

Джокович: Аз съм "за" идеята да се играе във формат 2 от 3 сета навсякъде

Световният №1 Новак Джокович сподели, че е положително настроен към идеята за премахването на формата 3 от 5 сета, при който мъжете в тениса играят на турнирите от “Големия шлем”. 33-годишният сърбин бе попитан за мнението си по този въпрос след победата си с 6:3, 6:2 срещу аржентинеца Диего Шварцман в груповата фаза на Финалния турнир на ATP.

“Аз съм по-скоро поддръжник на идеята за формат два от три сета навсякъде, въпреки че, разбира се, в турнирите от “Големия шлем” винаги се е играло в 3 от 5 сета. Исторически винаги е било така и не знам дали изобщо има шанс това да се промени. Но да, аз съм по-скоро поддръжник на идеята за 2 от 3 сета на всички турнири.
Новак Джокович нямаше много трудности с Шварцман на Финалите на АТР
Новак Джокович нямаше много трудности с Шварцман на Финалите на АТР
Ако ме питате защо, мисля, че имаме достатъчно турнири, достатъчно много мачове през годината. В тениса имаме най-дългият календар от всички спортове. В тениса сезонът е от 1 януари до края на ноември. Буквално всяка седмица имаш турнир някъде.
Не виждам причина да се играе във формат 3 от 5 сета, въпреки че има историческа причина, винаги е било така на “Големия шлем” и е традиция”, сподели по темата носителят на 17 титли от “Големия шлем”.

Още от Тенис

Виж всички