Дъстин Джоунс спечели "Мастърс" в голфа с рекорд (видео + снимки)

Дъстин Джоунс спечели "Мастърс" в голфа с рекорд (видео + снимки)
Дъстин Джонсън с добра преднина преди последния ден на "Мастърс"
Дъстин Джонсън с добра преднина преди последния ден на "Мастърс"

Водачът в световната ранглиста в голфа Дъстин Джонсън спечели втора мейджър титла в кариерата си, след като спечели турнира "Мастърс" в Огъста с най-добър резултат в цялата история на престижната надпревара, която тази година беше с награден фонд 11,5 милиона долара.

36-годишният американец имаше преднина от четири удара преди последния ден на състезанието, която се стопи до само един удар след първите пет дупки, но след това той стабилизира играта си и спечели с комфортна преднина от пет удара, за да облече легендарното зелено сако за първи път.

Ди Джей постигна това с впечатляващ рекорд,

завършвайки на цели 20 удара под пара,

подобрявайки най-доброто досегашно постижение на Джордан Спийт и Тайгър Уудс от -16.

 

 

Второто място в Мастърс си поделиха австралиецът Камерън Смит и Сунджай Им от Южна Корея, а от европейците най-добре се представи Рори Макилрой от Северна Ирландия, който завърши на пета позиция с 11 под пара.

 

Последният ден на Мастърса в Огъста ще се запомни и с най-лошата дупка в цялата кариера на миналогодишния шампион Тайгър Уудс.

Носителят на 15 мейджър титли и петкратен победител в Мастърс катастрофира на 12-та дупка (пар 3) и имаше нужда от цели десет удара, за да я преодолее, след като на три пъти прати топката във водата.

 

По този начин за първи път в кариерата си Уудс има нужда от двуцифрен брой удари, за да завърши дупка от общо 23 789 случая.
Американецът все пак показа характер и записа пет бърдита в следващите шест дупки, за да завърши на 38-а позиция с един удар под пара, преди да предаде официално зеленото сако на Джонсън.

 

 

Победителят Дъстин Джонсън си осигури и малко над 2 милиона долара от наградния фонд.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти