Покривът на зала Арпезос е готов, но пари за Арда няма (видео)

Покривът на зала Арпезос е готов, но пари за Арда няма (видео)

"Покривът е готов. Зала „Арпезос“ вече функционира и ще можем да тренираме там, а не да изнемогваме, както беше досега в салончето на СУ “Петко Рачов Славейков", обяви президентът на ВК Арда (Кърджали) Милко Багдасаров.

Припомняме, че покривът на грохващата спортна зала течеше и отново бе ремонтиран, за да успеят волейболистите на Арда да домакинстват в Суперлигата при мъжете.

На 13-ти ноември (петък) Арда посреща у дома Ботев (Луковит) в мач от втората осмица на Суперлигата. Отборът от Кърджали ще започне с изцяло подмладен състав.

„Мъжкият тим е съставен предимно от юноши старша възраст на нашия клуб. Имаме и бивши наши волейболисти, които ще участват“, каза за 24rodopi.com президентът Милко Багдасаров. 

Въпреки трудностите, отборът е съхранен, но през годините не се намериха спонсори, които да подкрепят волейбола в родопския град, допълва Багдасаров.

“За съжаление, ние сме клуба в най-тежко финансово състояние. Причините са много. Една от тях е, че в Кърджали няма хора на бизнеса, които да мислят за спорта, както е в другите градове“, констатира със съжаление той.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички