Финансов скандал прекрати една от кампаниите за спасение на Левски

Финансов скандал прекрати една от кампаниите за спасение на Левски

Синът на Георги Аспарухов - Андрей, обяви, че временно прекратява дарителската кампания "1000 за Левски". Причината е, че използваше платформата за дарения "HelpKarma", която в последните дни беше уличена във финансови нередности.

Ето обръщението на Андрей Аспарухов във "Фейсбук":

"Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания “1000 за Левски”.

При създалата  се ситуация с платформата HelpKarma, смятам, че не би било редно да продължим използването и.

Въпреки, че HelpKarma досега са точни и коректни към кампанията, и всички дарени средства са преведени по предназначение, без забавяне или допълнителни удръжки, не смятам, че мога да продължа при създалата се ситуация.

Средствата събрани през месец Октомври ще бъдат преведени още утре, след което съвместно с ПФК Левски ще представя  отчет за даренията и тяхното използване.

Подпомагането за Академията на Левски е нещо много лично за мен. Огромни благодарности за тези 261 дарители, които ми повярваха и се присъединиха с отделените еднократни или месечни средства към тази идея.

Тя успя, и надявам се да продължим започнатото, защото тези деца и техните треньори наистина имат нужда от хора, като вас! Благодаря!

Андрей Аспарухов".


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти