Нефтохимик, Хебър и Монтана започват участие в Купата на CEV

Нефтохимик, Хебър и Монтана започват участие в Купата на CEV

Три български отбора от Суперлигата започват участие във втория по сила европейски турнир – за Купата на CEV (CEV Cup), като и стартът е още от следващата седмица.

 Първи стартират волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас), които имат за съперник сръбския Млади Радник (Пожаревац, Сърбия). Българският шампион започва с домакинство, като първият мач между тях е на 11 ноември от 19:00 часа в бургаската зала „Младост“.  Реваншът е на 18 ноември в Пожаревац от 20:00 ч.

Албанският Ержени Шиякут е на пътя на Хебър (Пазарджик) при първото му участие в Купата на ЦЕВ. По договорка на двата клуба и двата мача ще бъдат в Пазарджик в зала „Васил Левски“.

Първият, в който албанците са символични домакини е на 17 ноември, но все още не е оповестен час на срещата. Реваншът е на следващия ден, 18 ноември от 18:30 часа.

Волейболиститe на Монтана ще се изправят срещу втория от група G от Шампионската лига, като най-вероятно това ще е унгарският Фино Капошвар. Тимът от Северозападна България започва с гостуване, но няма все още оповестена дата. Домакинството на Монтана е насрочено за 18 ноември в зала „Младост“.

Преди това Фино ще играе в турнира от група G, заедно с румънския Аркада (Галац) и полския Ястжембски (Венгел). Двубоите са от 10 до 12 ноември (вторник до четвъртък).

 

BGvolleyball.com

Програма на двубоите в Купата на CEV - ТУК 

Още от Волейбол

Виж всички