Надал: Не съм никак щастлив от загубата, но това е част от спорта

Надал: Не съм никак щастлив от загубата, но това е част от спорта
Надал отново остана далеч от титлата в Париж
Надал отново остана далеч от титлата в Париж

20-кратният шампион в "Големия шлем" Рафаел Надал смята, че турнирът от категория "Мастърс" в Париж е бил "положителен" за него въпреки поражението на полуфинала вчера от Александър Зверев. Освен това испанската звезда смята, че опитът ще му помогне да се пребори за първа титла на Финалния турнир на ATP в Лондон този месец. Надал никога не е печелил "Мастърс"-а в Париж, а сега трябваше да приеме поражението с 4:6, 5:7 от Зверев.

"Смятам, че бях конкурентен в този мач, но срещу себе си имах играч, който играе страхотно и спечели много важни точки. Затова смятам, че беше положителен турнир за мен", каза Надал.


"Разбира се, не съм никак щастлив от загубата, но това е част от спорта. Играх срещу страхотен тенисист и приемам поражението. Така че, щом ме е победил, значи е играл малко по-добре от мен. Прекарах часове на корта, исках много да спечеля, защото не съм го правил. Но това е, идва следващото предизвикателство", добави Краля на клея.

Следващото предизвикателство за 34-годишния испанец е Финалният турнир на АТР в Лондон, който ще се проведе от 15-и до 22-и ноември. "Разбира се, винаги има какво да подобряваш, но отивам в Лондон с оптимизъм. Тук направих четири мача, които ми помогнаха в доста аспекти", отбеляза Надал.

Още от Тенис

Виж всички