Виктория Стойчева: Мечтая да се класираме на Европейско

Виктория Стойчева: Мечтая да се класираме на Европейско

Плеймейкърът на БК Монтана 2003 и националния отбор на България по баскетбол за жени Виктория Стойчева взе участие в дебютното издание на рубриката "Запознай се със:" на клубния си тим. В нея тя сподели любопитни подробности както за личния си живот, така и за активната си състезателна кариера.

1. Опиши се с три думи: Непримирима, всеотдайна, емоционална.

2. От колко време играеш баскетбол? - Играя баскетбол от около 17 години.

3. Кое е най-ценното нещо което си взела от играта? - Мисля че съм взела само хубави качества. Баскетболът ме научи да бъда борбена, винаги да си поставям високи цели, да мисля винаги за другите, да се съобразявам и разбирам повече хората. Благодарна съм, че такава е била съдбата ми.

4. Коя е най-голямата жертва, която си правила за нея? - Всеки спортист жертва много, но това, което получава не е никак малко. Най-тежко за мен е да бъдеш далеч от семейство и приятели, към които съм много привързана.

 

5. За какво мечтаеш в баскетбола? - Мечтая да се класираме на Европейско с националния отбор.

6. Има ли нещо, което би искала да промениш в себе си? - Има много неща, които искам и се опитвам да променям. Като например да бъда по-търпелива и да сдържам емоциите си, което с годините мисля че успявам да овладея.

7. На кого се възхищаваш? - Възхищавам се на трудолюбиви хора и винаги съм казвала, че възнаграден труд няма.

8. Ако имаш възможност да се запознаеш с една известна личност кои/коя ще е? - Никога не съм се замисляла честно казано.

62 Славия - Монтана 2003

 

9. Ако не е баскетболът, с какво друго би се занимавала? - Никаква идея, в момента не мога да си се представя в друга сфера. Може би с друг вид спорт.

10. Въпрос на феновете: Какъв е твоят девиз в живота? - Вярвам че сам определяш съдбата си и трябва преди всичко да бъдеш добър човек.

За финал пожелаи нещо на всички фенове на отбора на БК „Монтана 2003“: На феновете на БК “Монтана 2003” искам да им пожелая първо да са здрави, надявам се скоро да приключи това извънредно положение и отново да могат да идват в залата. Тежко е да играеш без публика, в крайна сметка ние го правим и за тях. Благодарни сме, че ни подкрепяте!

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти