Новите мерки в Гърция няма да засегнат само елитните дивизии във футбола и баскетбола

Новите мерки в Гърция няма да засегнат само елитните дивизии във футбола и баскетбола
Бивш защитник на Левски се разписа при победа на Янинa (видео)
Бивш защитник на Левски се разписа при победа на Янинa (видео)

Гърция въвежда нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса от 06:00 часа на 3 ноември. Към момента няма да се пристъпва към пълно блокиране на страната. Гърция се разделя на две зони. В първата влизат областите, които в момента са в ниво на риск „зелен“ и „жълт“ код. В тази зона продължава прилагането на досегашните мерки. 

Във втората зона на „повишен риск“ влизат областите, които в момента са в „оранжево“ и „червено“ (цяла Северна Гърция и Атика). В тази втора зона продължава прилагането на досегашните мерки като се добавят и нови - затварят всякакъв вид заведения (за хранене, кафенета, питейни и т.н). На заведенията за хранене е позволено да работят на принципа доставка на храна за вкъщи или за купуване на място.
Както заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас обяви, футболната Суперлига и баскетболното първенство ще продължат нормално. Държавният секретар изключи двете най-добри професионални лиги на съответните спортове от спирането на спортни събития в отборните спортове. Хардалиас поясни, че Суперлига 1 и Баскет лига са освободени от спешните мерки за коронавируса. В останалите категории има катинар за един месец. Това означава, че не всички национални категории ще бъдат активни за следващия месец. Трябва да се отбележи, че и мачовете от европейските турнири във футбола и баскетбола ще се провеждат нормално.

По-конкретно, подсекретарят на гражданската защита заяви: „Във всички области, които са в „червеното“, всички спортни събития са забранени, с изключение на Суперлигата, баскетбол А1 и Шампионската лига и Лига Европа. В същите райони до 9 души са разрешени на церемонии и служби".

Още от Футбол свят

Виж всички