Марадона за Меси и Барса: Знаех, че това ще завърши зле, и на мен ми се случи

Марадона за Меси и Барса: Знаех, че това ще завърши зле, и на мен ми се случи

Навършващият днес 60 години Диего Марадона коментира разигралата се през лятото ситуация в Барселона, когато неговият сънародник Лионел Меси искаше да напусне клуба, но оттам не позволиха това да стане.

“Знаех, че това ще завърши зле. На мен също ми се случи. Барселона не е лесен клуб. Той прекара доста години там, но с него не се отнесоха по начина, който заслужава. Меси даде всичко на отбора. Отведе го до върха и един ден искаше да си тръгне, за да смени обстановката, но му казаха “не”. Не е лесно да затръшнеш вратата, имаш договор, клубът е много голям, а хората те обичат. Аз също не го направих в Наполи”, заяви Марадона пред Clarín.

Само преди няколко дни легендарният аржентинец разказа пред “Франс Футбол” как е бил в същата ситуация, но в Наполи през 1989 година. “От Марсилия се свързаха с мен, за да удвоят заплатата ми. Тогава бях в Наполи и казах на президента Корадо Ферлаино да ми позволи да напусна клуба. Той ме увери, че ако спечелим Купата на УЕФА, ще ме остави да си тръгна. В деня, в който я спечелихме, отидох в офиса му и заявих, че си тръгвам, но той се отметна и отказа да ме пусне”, сподели той пред френското издание.

Още от Футбол свят

Виж всички