Фернандо Алонсо ще присъства на "Имола" този уикенд

Фернандо Алонсо ще присъства на "Имола" този уикенд

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се завърне в падока на шампионата по време на уикенда за Гран При на Емилия-Романя този уикенд. Испанецът, който през следващата година ще се завърне в спорта с тима на Рено ще бъде част от екипа на френския отбор, като той ще наблюдава отблизо работата на инженерите и ще взима участие в брифингите с пилотите.

Освен присъствието си в бокса по време на уикенда на „Имола“ от френския тим също потвърдиха, че Алонсо ще направи втори тест преди завръщането си в спорта. Той ще се състой на пистата „Сахир“ в Бахрейн следващата седмица, като за целта ще бъде използван болида на Рено от 2018 година, който вече е в Кралството, тъй като пилотите от академията на французите Кристина Лунгард, Оскар Пиастри и Гуна-Щ Джоу участват в четиридневен тест на „Сахир“. Испанската звезда вече направи няколко сесии в симулатора на Рено и взе участие във филмов ден с болида RS20 на „Каталуния“ край Барселона, но тогава той бе лимитиран до едва 100 километра.

Тестът в Бахрейн допълнително ще помогне на Алонсо към повторната му адаптация към болидите от Формула 1, които в днешно време са толкова сложни за управление и привикване, че малкото дни за тестове през зимата на са достатъчно за отборите и те трябва да се възползват от такива тестове на стари автомобили, които са неограничени.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти