Солскяер ядосан заради важно решение в Премиър лийг

Солскяер ядосан заради важно решение в Премиър лийг
Едно от новите попълнения на Манчестър Юнайтед е с коронавирус
Едно от новите попълнения на Манчестър Юнайтед е с коронавирус

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е разочарован от взетото решение в Премиър лийг през новия сезон да не важи правилото за петте смени, което беше в сила при завършека на предишния. Преди старта на новата кампания 11 от всичките 20 клуба гласуваха за връщане на стандартните условия, от което обаче потърпевши сега са евроучастниците. “Червените дяволи” не могат да разчитат на доста играчи заради травми и заболявания и при сгъстения цикъл останалите лесно натрупват умора.

“Не мога да повярвам, че гласувахме против това правило - недоволстваше Солскяер днес. - Вече сме свидетели на толкова многто травми. Нашето най-голямо задължение е да се грижим за здравето на състезателите през целия сезон. Наясно съм защо гласувалите за това решиха така, но трябва да гледаме и как това се отразява на футболистите - както физически, така и психически. Най-смисленото решение е да им даваме повече възможности да си отдъхват. Джосеп Гуардиола също говори за това.”

От няколко седмици насам Юнайтед има по два мача на седмица. В неделя “червените” приемат Арсенал в Премиър лийг. Това ще бъде двубой №100 на Солскяер като мениджър на тима.

“Всичко мина толкова бързо, досега се наслаждавах на това. Да се надяваме, че ще имаме повод за празнуване след добра игра и добър резултат”, добави норвежецът.


Още от Футбол свят

Виж всички