Новият спонсор на Левски ще прави и стадиона

Новият спонсор на Левски ще прави и стадиона
Левски чака 3,5 милиона лева от австрийска компания
Левски чака 3,5 милиона лева от австрийска компания

Чаканият нов спонсор на Левски ще подпише договор за две или три години с клуба. Финализирането на контракта с "Щрабаг" се бави, защото намеренията на строителната компания са свързани не само с прякото финансиране, но и с доизграждането на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Тази трибуна носи името точно на "Щрабаг", но там фирмата бе обвързана по договорки с бившите собственици Спас Русев и Васил Божков.

Сега идеята на генералното спонсорство вклчва изграждане на фасадата на новата трибуна, която в момента е с винили, както и построяването на прословутата козирка, за която вече има проект, а поръчката и изаботката ще е ангажимент на строителите. Към момента сектор "А" няма Акт 16 и се води обект за временно ползване. Необходими са инвестиции за изолацията на вътрешните помещения, а идеята е постепенно там да бъдат преместени съблекалните, които
в момента са в отсрещния сектор "В".

Предполага се, че до няколко дни двете страни ще уточнят и последните детайли по договора. Очаква се много бързо след като STRABAG бъде официализиран за генерален спонсор, логото на компанията да се появи на екипите на Левски. Допреди месеци се смяташе, че там ще е логото на един от бившите спонсори - букмейкърска компания, но в последния момент "сините" и бетинг фирмата не стигнаха до официален контракт.

Австрийската строителна компания получава редовно поръчки по изграждането на важни инфраструктурни проекти у нас. В момента те действат по участък от бъдещата автомагистрала "Европа" между КГПП "Калотина" и Драгоман.

"Тема спорт"Още от БГ Футбол

Виж всички