Конте похвали Лукаку и защити Ериксен

Конте похвали Лукаку и защити Ериксен
Наставникът на Интер Антонио Конте изрази задоволството си от победата с 2:0 над Дженоа и записаната “суха” мрежа в мача. Той също така отчете положителната промяна в играта на Ромелу Лукаку и защити Кристиан Ериксен от голямото медийно внимание към него.
Интер се върна към победите и "сухите" мрежи срещу удобен съперник
Интер се върна към победите и "сухите" мрежи срещу удобен съперник
“Контролирахме мача от началото. Понякога успяваш да откриеш резултата по-рано, а друг път това отнема повече време. Срещу Борусия (Мьонхенгладбах) статистиката показа, че сме допуснали само два точни удара, като единият беше след грешен пас. Днес не позволихме да отправят точен удар в нашата врата и запазихме “суха” мрежа. Отборът осазнава своята сила и днес го използвахме, за да играем със самоувереност. Когато отбележиш три гола с три възможности, това означава, че в тима има баланс. Просто правим някои грешки. Говорите за цифри, но аз трябва да направя по-ясен анализ върху броя положения, които допускаме пред нашата врата. Това е по-важно от получените голове. Лукаку? Ромелу е различен играч в сравнение с отпреди година. В миналото винаги съм казвал, че той е нешлифован диамант, с когото исках да работя. Той се труди и може просто да видите как получава топката и как се движи. Подобрил е всичко.
Ериксен? Мисля, че се фокусирате твърде много върху неговата ситуация. Подчертавате и питате за него от януари насам. Той е част от състава, както всеки друг, и играе, ако заслужава, в противен случай не играе. Виждате характеристиките на Кристиан, аз се опитвам да извлека най-доброто от него. На мен обаче не ми харесва, че се опитвате да ме накарате да говоря лошо за Ериксен, вместо да хваля други играчи. Той е с нас, това не е проблем. Неизбежно е, че трябва да намерим правилния начин, с който да извлечем най-доброто от него. Понякога това работи, друг път - не. Трябва да работим с него и той да си увеличи интензитета. Той се опитва, дава всичко от себе си. Но не може да продължаваме да анализираме и подчертаваме как Интер играе, когато Ериксен е на или извън терена, както и промените, когато той е сменен. Това не е справедливо”, заяви Конте след мача.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички